Välkommen till Hallands Botaniska Förening

Luddmålla återfunnen i Sverige efter 100 år
Sommaren 2020 gjordes ett sensationellt fynd av luddmålla utanför Löftaåns mynning i norra Halland. Luddmålla har tidigare bara funnits stadigvarande på en lokal vid Ottenby på Öland. Mera information finns i en artikel i Svensk Botanisk Tidskrift.

Botanisk utflyktsguide
Styrelsen påbörjade under 2020 arbetet med att ta fram en digital guide för botaniskt intressanta utflyktsmål i länet. Inspirerande förebilder är de guider som getts ut för Bohuslän, Västergötland och Öland. Läs mer här!

Digitaliserade floror
Föreningen har låtit digitalisera Hallands Flora och ett antal sockenfloror för Varbergs kommun. Flororna kan laddas ned som pdf och eftersom de är teckentolkade går det också att söka i dem.

Floraväktarna årets miljöhjälte
Grattis till Floraväktarna som av WWF utsetts till ”Årets miljöhjälte” i kategorin biologisk mångfald. Läs mer om priset och motiveringen på WWF:s hemsida.

Floraväkteriverksamheten 2020
Hallands floraväktare var mycket flitiga under året, och antalet undersökta lokaler var det största någonsin. Läs mer här!

Årets växt 2021
Tibast har blivit utsedd till årets växt nästa år. Läs mer här!

2020-11-20
Året närmar sig sitt slut och vi kan tyvärr konstatera att inte en enda av föreningens planerade exkursioner eller möten har kunnat genomföras på grund av den rådande pandemin. Planering av nästa års program pågår och det är styrelsens förhoppning att förhållandena då har förbättrats och att allt har återgått till det normala.

Årsmöte skulle ha hållits den 25 mars. När detta kan genomföras är för närvarande oklart. Information kommer att lämnas till medlemmarna så snart det är möjligt.

Vill du bli medlem?
Kontakta då oss via formuläret som du hittar här.

Medlemsavgiften är endast 100 kr per år, och alla är givetvis välkomna!

Program
Program för 2020 hittar du här.