Välkommen till Hallands Botaniska Förening

Viktig information
Med anledning av de lättade restriktionerna kring covid-19-pandemin har föreningen beslutat att återuppta planerade exkursioner i fält från och med augusti. Programmet är nu klart och har skickats ut till medlemmarna. Det kan även laddas ned här.

När det gäller inomhusaktiviteter kommer följande träffar att genomföras (IOGT-lokalen, Stora salen, Torggatan 5, Falkenberg):

Årsmöte. Onsdagen den 22 september, kl 18.30
Efter årsmötesförhandlingarna kommer Hans Ryberg, Göteborg, att hålla ett föredrag på temat ”Växter och vatten”. Föreningen bjuder på kaffe/te och smörgås.

Medlemskväll. Onsdagen den 24 november, kl 18.30
Efter glögg och mingel bjuder Börje Wernersson på ”En botanisk vandring i Vålådalen och Undersåker”. Vi avslutar med risgrynsgröt/saftsås, kaffe och kaka och i anslutning till detta lite information om vad som hänt under året och vad vi planerar inför nästa år.

Ännu en flora digitaliserad
Föreningen har nu även låtit skanna Ahlfvengrens Flora från 1924. Läs mer här!

Luddmålla återfunnen i Sverige efter 100 år
Sommaren 2020 gjordes ett sensationellt fynd av luddmålla utanför Löftaåns mynning i norra Halland. Luddmålla har tidigare bara funnits stadigvarande på en lokal vid Ottenby på Öland. Mera information finns i en artikel i Svensk Botanisk Tidskrift.

Botanisk utflyktsguide
Styrelsen påbörjade under 2020 arbetet med att ta fram en digital guide för botaniskt intressanta utflyktsmål i länet. Inspirerande förebilder är de guider som getts ut för Bohuslän, Västergötland och Öland. Läs mer här!

Digitaliserade floror
Föreningen har låtit digitalisera Hallands Flora och ett antal sockenfloror för Varbergs kommun. Flororna kan laddas ned som pdf och eftersom de är teckentolkade går det också att söka i dem.

Floraväkteriverksamheten 2020
Hallands floraväktare var mycket flitiga under året, och antalet undersökta lokaler var det största någonsin. Läs mer här!

Årets växt 2021
Tibast har blivit utsedd till årets växt nästa år. Läs mer här!

Vill du bli medlem?
Kontakta då oss via formuläret som du hittar här.

Medlemsavgiften är endast 100 kr per år, och alla är givetvis välkomna!